Подобни полицейски проверки ще продължат до края на активния летен сезон.Специализирана

...
Подобни полицейски проверки ще продължат до края на активния летен сезон.Специализирана
Коментари Харесай

Полицейска акция се проведе по варненските дискотеки тази нощ

Подобни полицейски инспекции ще продължат до края на дейния летен сезон.

Специализирана полицейска акция се организира тази нощ в нощни заведения и клубове край морето във Варна.

По време на интервенцията е арестуван клиент, който е бил разгласен за общодържавно търсене. Също по този начин са засечени 3-ма малолетни без придружители, предава Българска национална телевизия.

Специализираната интервенция тази нощ продължи малко повече от 3 часа. В нея се включиха чиновници на икономическа, престъпна и охранителна полиция, както и представители на Национална организация по приходите, противопожарната работа и Инспекцията по труда.

Акцията беше обвързвана съответно с откриване на закононарушения в бранш туризъм.

Проверките трябваше да открият дали се съблюдава Закона за отбрана на шума и околната среда, както и спазването на трудовото и данъчното законодателства. Бяха тествани 6 заведения и 48 лица.

Непълнолетните бяха засечени още при започване на акцията. Издирвани бяха и лица за търговия с наркотични субстанции. И въпреки че имаше обстойни инспекции, опиати не бяха открити в нито едно от тестваните заведения.

Специализираната акция стартира в 23:30 и завърши малко след 3 сутринта. Проверяващите бяха разграничени на групи в две зони във Варна - на Морска гара и на крайбрежната алея. Трима малолетни бяха засечени само в първото заведение, в което влязоха униформените.

" За което бяха формирани актове на родителите им и надлежно един акт на шефа на заведението в което бяха хванати. ", споделя Светла Златева, представител на ОДМВР - Варна.

Повечето от посетителите не бяха сюрпризирани от среднощните инспекции. За 3 часа, колкото продължи профилираната акция, бяха тествани 6 заведения.

" Бяха установени две нарушавания на шума, формирани четири акта за определяне на административни нарушавания за неспазване на противопожарните правила, един акт по трудовото законодателство. В два от обектите са формирани протоколи за противоречие в касовите наличия и индикаторите на касовите апарати. ", споделя Светла Златева, представител на ОДМВР - Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР